Posted on

Tänk på detta när du ska flytta hemifrån

Ska du flytta hemifrån för första gången, och funderar på vad det finns för saker som du kan göra för att få det hela att gå så smidigt som möjligt? Här får du några bra tips att ha med dig när du ska boka flyttfirmor göteborg.

Organisera och sortera med dina flyttlådor
Ett klassiskt tips som tål att upprepas är vikten av att organisera dina saker i flyttlådor så att du lätt hittar dem när det är dags att packa upp i ditt nya hem. Lägg inte bara allt i slumpmässigt utvalda lådor där det får plats, utan tänk på var du kommer att ha de olika sakerna, och organisera dem därefter. Hela flyttprocessen blir mycket enklare när du vet att allt som ska vara i vardagsrummet finns i lådorna utmärkta med “vardagsrummet”.

Använd gärna flera lådor
En del tänker sig att det bästa är att fylla lådorna till brädden, men när det är möjligt är det faktiskt fördelaktigt att istället ha någon eller några extra lådor istället. Varje låda blir därmed lättare att flytta på, och du behöver inte rota i lådorna lika mycket när du ska hitta något som ska upp.

Ta hjälp i god tid inför flytten
Att flytta är ett projekt som inte bara kräver mycket energi, utan också mycket tid. Det är med andra ord inte rekommenderat att helt på egen hand börja packa lådorna samma dag som du har tänkt flytta in. Börja i god tid, så behöver du inte heller stressa.

Ta även hjälp av andra – både vad gäller packning och själva flytten. Detta kan vara familjemedlemmar, vänner, eller en professionell flyttfirma – men oavsett vad du väljer är det även här av stor vikt att du säkrar hjälpen i god tid. Du kan inte förvänta dig att vare sig dina kompisar eller flyttfirman har tid just den dagen som du hade tänkt flytta om du bara hör av dig dagarna innan.

Ordna med mat i förväg
Något som är lätt att underskatta är hur ansträngande och uttröttande det kan vara att flytta. Ett bra tips är därför att se till så att du har en snabb och enkel lösning till maten redo för den första dagen i ditt nya hem, så att du inte också behöver börja laga mat – och som inte kräver att du har alla saker till köket på plats.

Ett vanligt alternativ är att förbereda en matsäck innan flytten, som du sedan har som kvällsmat – eller så beställer du helt enkelt en pizza, kebab eller dylikt. För dig som tar hjälp av familj och vänner till någon del av flytten kan en pizzakväll tillsammans också vara ett trevligt sätt att tacka dem för hjälpen.