Posted on

Slipa golv: vilken metod är bäst?

Att slipa golv är det enklaste sättet att få ditt trägolv i gott skick – sök upp dammfri golvslipning stockholm. Det finns flera olika metoder för slipning att välja mellan, men vilken är bäst för dina golv? Detta ska du tänka på om du själv tänker slipa golv, och om du tänker anlita någon för golvslipningen så vet du med denna guide lite mer om vad hantverkaren pratar om.

Slipning med maskin
En vanlig metod för golvslipning är att använda slipmaskin. Denna metod är lämplig för större golvytor och ger ett jämnt resultat. Slipning med maskin har också fördelen att det går snabbt och är därför ett bra val om du vill ha dina golv klara på kort tid. Det är viktigt att notera att det kan finnas extra kostnader för att hyra en slipmaskin och att det kräver en viss erfarenhet och kompetens att använda maskinen på ett säkert sätt.

Slipning för hand

Renovera golvEn annan metod för golvslipning är att göra det för hand. Denna metod är lämplig för mindre golvytor eller områden med svåråtkomliga skrymslen. Slipning för hand ger ett mer detaljerat resultat och kan vara ett bra val om du vill ha mer kontroll över slipningen. Det är också en bra metod om du har äldre eller känsliga golv som kräver mer försiktighet. Denna metod tar så klart längre tid än om jobbet utförs med slipmaskin.

Slipning med diamantslipning
Den sista vanligt förekommande metoden för att slipa golv är diamantslipning. Denna metod använder diamantslipande verktyg för att slipa bort skador eller ojämnheter i trägolven. Diamantslipning ger ett jämnt och fint resultat och är lämplig för golv med hårda beläggningar, till exempel stengolv. Det är också en snabb metod och kan vara ett bra val för att få bort djupa repor eller skador. Diamantslipning är en metod som kräver en erfaren och professionell golvslipare för att få det bästa resultatet.

Välj rätt metod när du slipar golv
Sammanfattningsvis är det viktigt att du väljer rätt slipmetod baserat på hur stort området är, vilket skick golvet är i och hur dina önskemål ser ut. Att slipa med maskin är en bra metod för större ytor och ger ett jämnt resultat. Om det är en mindre yta som ska slipas, eller ett gammalt trägolv kan du göra det för hand. Om det är ett golv i sten eller betong bör du anlita ett proffs som utför diamantslipning. Till sist ska du inte underskatta vikten av regelbundet underhåll för att hålla dina golv i gott skick. Om du ska anlita ett byggföretag för golvslipning, begär in och jämför offerter från flera företag.