Posted on

Renovera inför en försäljning – 4 tips

Om du planerar att sälja din bostad funderar du kanske också över om det är värt att genomföra en renovering. En renovering med klokt avvägda åtgärder kan öka bostadens värde och göra att du får den såld snabbare. I den här artikeln får du några grundläggande tips på vad du ska ha i åtanke om du ska renovera inför en försäljning och när du ska välja rätt snickare stockholm.

Välj en neutral färgpalett

När det gäller färger och material är det viktigt att välja något som är neutralt och passar de flesta smaker. En neutral färgpalett gör det enklare för potentiella köpare att se sig själva bo i bostaden, eftersom neutrala färger är enklare att matcha med olika inredningsstilar, till skillnad från färger som finns hos legendariska spel online.

Renovera köket och badrummet

Två av de viktigaste rummen att renovera är köket och badrummet. De är båda rum som används ofta och som har stor påverkan på känslan i hela bostaden. Att uppdatera köket med nya köksskåp och apparater kompletterat med en badrumsrenovering med nytt kakel och kranar kan göra bostaden mer attraktiv.

Få bostaden att kännas större

Om du har möjlighet att lägga till extra utrymme, till exempel genom en tillbyggnad eller en öppen planlösning, kan detta vara en värdehöjande.

Renovera med hänsyn till energieffektivitet

Idag är det viktigare än någonsin att ha en bostad som är energieffektiv. En renovering som tar hänsyn till energieffektivitet, till exempel genom installationer av energisparande fönster eller en uppdaterad värmepump, kan öka bostadens värde.

Överdriv inte
Med allt detta sagt är det viktigt att du tänker på att inte all renovering och ombyggnation är av godo sett till värdet på din bostad. Att lägga för mycket pengar på lyxiga renoveringsarbeten riskerar att vara pengar du kastar i sjön. Du måste helt enkelt satsa pengarna där de ger mest värde och inte göra det till en summa pengar som du inte får tillbaka. En värdehöjande renovering bör således göras med omsorg och förståelse för den lokala bostadsmarknaden.

Samarbeta med en byggfirma
Ett byggföretag kan hjälpa dig renovera med målsättningen att arbetet ska mynna ut i en värdeökning. De kan i många fall också hjälpa till med ytterligare råd om vilka material och färger som är mest lämpliga. Dessutom får du svart på vitt exakt vad allt skulle kosta. Om du väljer en byggfirma som är lokalt förankrad är chanserna dessutom goda att de har inblick i vilken typ av renoveringsåtgärder som ger pengarna tillbaka och vilka som inte gör det. I det här avseendet är det naturligtvis viktigt att du hittar ett byggföretag du kan lita på. Fråga nära och kära om rekommendationer och gör ordentlig research kring de byggföretag som jobbar där du har bostaden som ska säljas.