Posted on

Så ordnar du bärhjälp när du flyttar

Att flytta kan bli väldigt tungt och det är inte alltid du klarar av det själv. Som tur är har du flera alternativ för att få bärhjälp så att det hela går smidigare. Vi ska titta på vilket alternativ som passar dig bäst och vad du bör tänka på innan du till exempel anlitar en dyr firma.

Fråga vänner och familj
Innan du börjar fundera på att anlita bärhjälp är det bäst att kolla med vänner och familj. Det går då att få gratis bärhjälp och det kan underlätta, inte minst då en flytt redan kostar som det är. Tänk däremot på att tacka den som hjälper dig och överväg att bjuda på exempelvis något att äta för att tacka personerna. Om det blir tal om betalning bör ni vara tydliga kring detta innan flytten så att alla vet exakt vad som gäller och så att du vet vad det kommer att kosta.

Anlita någon
Du kan också anlita en flyttfirma för att hjälpa dig. Då får du professionell hjälp och kan snabbt få hela flytten gjord. Nackdelen här är att det kan kosta en hel del och många flyttfirmor är väldigt dyra. Det finns däremot ett par saker du kan göra för att undvika att det kostar alldeles för mycket.

Till att börja med bör du alltid jämföra flyttfirmorna innan du ens överväger någon att anlita. Du kan då hitta den firma som har det lägsta priset. Mer eller mindre alla kommuner i Sverige har flertalet olika firmor så du kan ofta pressa priserna på det viset.

Tänk också på att ta in en offert av flyttfirmorna som är relevanta. Då får du svart på vitt veta exakt vad det hela kommer att kosta. Då undviker du onödiga kostnader och kan sedan enkelt välja den firma som erbjuder dig det bästa priset.Magasinering vid flytt

Gör så mycket som möjligt på egen hand
Det bästa är att flytta helt själv, då håller du kostnaderna nere och kan få det gjort på exakt det sätt du själv vill. Nackdelen är att det kan bli väldigt tungt och tidskrävande, du ska trots allt packa, flyttstäda och sedan flytta. Flyttfirmor eller åtminstone hjälp från vänner kan därför underlätta.

Ska du anlita någon firma bör du alltid först göra så mycket du bara kan på egen hand. Då slipper du en del onödiga kostnader. Anlita sedan firman endast för det du absolut inte kan klara av på egen hand. Ska du till exempel flytta långt kan du använda firman för transport, men sköta flyttstädningen och packandet helt på egen hand.